⏰Försäljningen slutar den 25 sep. ⏰ 20-50% rabatt + fri frakt

Hur man tvättar en kudde

Hur en kudde rengörs beror på produktens material. De flesta kuddar kan tvättas i tvättmaskinen i varmt vatten på skonsamt läge. Var uppmärksam på instruktionerna för din produkt. Vissa behöver kemtvättas. 

Latexkuddar och kuddar i minnesskum är allergivänliga, motståndskraftiga mot bakterier och dammkvalster. Dessa produkter bör endast rengöras en eller två gånger om året.

Hur man rengör en kudde

Om du vill ta bort en fläck från en kudde behöver du inte tvätta den helt och hållet. Rengör den istället. Innan du rengör någon typ av fläck ska du placera kudden på ett plant underlag. Ta bort damm från föremålet med en dammsugare i förväg. Fyll en behållare med knappt varmt vatten och tillsätt lite milt tvättmedel i det. Till exempel Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo eller Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Rengör smutsiga områden med en svamp som är fuktad med en mild tvållösning. Torka sedan av det rengjorda området med en fuktig trasa. Var försiktig med en våt skumkudde: aggressiva åtgärder kan skada produkten.

Om du har spillt ut vätska på en kudde ska du torka den med en ren vit trasa för att absorbera så mycket fukt som möjligt. Rengör sedan området från kant till mitt med ett milt rengöringsmedel. Det är bättre att ta bort färska fläckar än gamla.

Om du vill bli av med en envis fläck på en kudde späder du ut en tvållösning och applicerar skummet på det smutsiga området. Efter tio minuter tar du bort tvålrester med en fuktig, ren trasa. 

För att ta bort svettfläckar applicerar du en lösning av peroxid och vatten på det önskade området och låter den verka i en halvtimme. Om möjligt, tvätta kudden i tvättmaskinen eller torka av den flera gånger med en fuktig trasa. I stället för peroxid kan du också använda aspirin, baksalt eller bakpulver. Alla ovanstående komponenter ska blandas med vatten i lika stora proportioner. En lösning av vatten och vinäger med en koncentration på 3 % hjälper till att eliminera den obehagliga lukten av svett.

Hur man får ut blod ur en kudde

För att enkelt ta bort blodfläckar ska du ta itu med fläcken snabbt. Väteperoxid är effektivt för att avlägsna dem. Placera kudden på en plan yta. Häll lösningen direkt på fläcken. Vätskan kommer att väsa och bubbla i flera minuter. Torka av det behandlade området med en fuktig trasa. Upprepa proceduren tills fläcken är helt borta. Om möjligt, tvätta föremålet i kallt vatten. Torka av skum- och latexkuddar med en svamp som genomsyras av kallt vatten.

Om du inte har lyckats avlägsna fläckarna från kudden med hjälp av milda specialrengöringsmedel kan du kontakta en kemtvätt.

Från vänster till höger: Ortorex Orthopedic Memory Foam Pillow for Neck Pain, Ortorex Orthopedic Pillow for Neck Pain, Ortorex 100% Natural Latex Orthopedic Pillow for Neck Pain

Hur man tvättar en kudde av minnesskum

Kuddar av minnesskum får inte tvättas i tvättmaskinen. Skarpa vändningar kan förstöra fyllningen. Läs instruktionerna för din produkt. Det avtagbara överdraget och kuddfodralet kan vanligtvis tvättas i varmt vatten med ett milt tvättmedel i tvättmaskinen. Dammsug kudden på båda sidor med möbelmunstycket, torka av de smutsiga områdena med en svamp och en mild tvållösning. Torka försiktigt bort eventuella tvättmedelsrester med en fuktig trasa. Var försiktig: det våta skummet går lätt sönder.

Hur man rengör en strimlad kudde av minnesskum

Kuddar av sönderslaget skum kan vanligtvis tvättas i tvättmaskinen (kontrollera anvisningarna). Krama ut det innan du lägger det i torktumlaren. Detta kommer att förkorta torktiden. Kudden kan förbli fuktig efter den första cykeln. Du kan behöva upprepa processen för att torka den helt och hållet. Om det i instruktionerna står att endast handtvätt är tillåten, använd rengöringsmetoden för minnesskumkuddar.

Hur man tvättar en kudde av latexskum

Latexkudden ska endast tvättas för hand. Fyll ett badkar med varmt vatten och tillsätt lite milt tvättmedel för känsliga plagg. Du behöver en tesked tvättmedel per fem liter vatten.

Hur man tvättar en dunkudde

Dun- och fjäderkuddar kan tvättas i tvättmaskinen. De flesta har en standardstorlek och får lätt plats i trumman. Ta bort överdragen och kuddfodralen. Inspektera föremålen för att se om det finns revor och reparera dem. Fixera dem med en nål innan du tvättar dem för att hålla fyllningen borta från tvättmaskinens trumma. Det är bäst att tvätta dun- och fjäderkuddar i par. Detta hjälper till att balansera tvättmaskinen. Placera dem vertikalt i tvättmaskinen och ställ in den på delikat läge vid låg temperatur. Det bästa alternativet är en frontmatare. Använd en liten mängd lågskummande pulver. På så sätt kommer fyllningen inte att fastna i maskinen. Använd en extra sköljning och centrifugering för att bli av med tvålrester och överflödig fukt.

Hur man tvättar en kudde med mikrokorn

Kuddar med mikrokulor kan i regel tvättas i tvättmaskinen. Innan du tvättar kudden ska du lägga den i ett stort örngott och knyta ihop det. Annars kan mikrokulorna spridas över hela tvättmaskinen.

Hur man rengör en Tempur-Pedic-kudde

Läs igenom produktens anvisningar. De flesta Tempur-Pedic-kuddar har överdrag som kan tvättas i tvättmaskinen. Välj skonsamt läge och låg temperatur och tillsätt ett milt tvättmedel. Själva kudden kan inte tvättas i tvättmaskinen eftersom den är gjord av skum. Vid våttvätt ska du använda en liten mängd kallt vatten för att undvika att produkten skadas. Du kan också tillsätta lite milt tvättmedel. Gnugga inte kudden för att undvika deformation.

Hur man tvättar en bambukudde

Bambuskudden kan ha en specifik lukt efter köpet. Tvätta den inte första dagen. Inom några timmar kommer lukten av bambu att försvinna. Även ett känsligt tvättläge i tvättmaskinen kan deformera den, så tvätta den för hand. Fyll en diskbänk eller ett badkar med lätt varmt vatten, lägg föremålet i det och vänta tills det är helt genomblött. Krama ihop kudden, gnugga in lite tvättmedel, skölj och krama.

Hur man tvättar en kroppskudde

De flesta kroppskuddar kan tvättas i maskin. Läs instruktionerna innan du tvättar. Vissa artiklar av denna typ bör endast tvättas i kallt vatten. Du kan använda skonsamt läge på torktumlaren för snabb torkning. Om din hushållsapparat är liten kan du använda en tvättmaskin i industristorlek från en tvättstuga.

Hur man tvättar en polyesterkudde

Polyesterkuddar kan tvättas i tvättmaskinen i varmt vatten med en liten mängd milt tvättmedel. Välj ett skonsamt tvättläge. För en balanserad teknik, lägg in varorna i par.

Hur man tvättar en kudde i tvättmaskinen

Som vi redan har nämnt kan latex-, minnesskum- och Tempur-Pedic-kuddar inte tvättas i tvättmaskinen. Den aggressiva verkan av rotationen kommer att förstöra produktens material. 

Tvätt i tvättmaskin är lämplig för dun- och fiberfyllda kuddar. Lägg dem parvis i trumman för att få balans. Front- eller toppmatade maskiner utan omrörare är bäst. Om ditt enda alternativ är en toppmatad maskin med omrörare, placera kuddarna vertikalt i tanken för att minska risken för skador på omröraren.

Hur man torkar kuddar

Det bästa sättet att torka kudden är naturligt: utomhus eller i ett välventilerat rum. Du kan påskynda processen genom att använda en fläkt med kall luft. Lägg ut en ren vit handduk och lägg kudden på den. Vänd då och då på produkten för att låta den torka. Du kan också använda speciella galgar för den. Se till att kudden är helt torr innan du använder den. Lite fukt kan leda till att mögel uppstår. Vid naturlig torkning tar det minst 24 timmar att torka helt och hållet.

Hur man torkar en kudde av minnesskum

Torka kudden naturligt. Vrid inte ut fyllnadsmaterialet. Låt vattnet rinna av. Du kan använda den svala luften från en hårtork eller fläkt för att torka vissa områden. Torka inte produkten på värmare eller i närheten av öppen låga. Höga temperaturer kan deformera produkten.

Hur man torkar en latexkudde

Skölj kudden i rent vatten efter tvätt för att ta bort tvättmedelsrester. Vrid inte ut fyllnadsmaterialet. Låt vattnet rinna av naturligt. Omedelbart efter tvätt kan produkten försiktigt torkas med handdukar och ställas upprätt i ett skuggigt område. Torka inte kudden på en radiator eller i närheten av en öppen låga. Höga temperaturer kan deformera produkten.

Hur man torkar en polyesterkudde

Polyesterkudden kan torkas på en tvättlina eller på en särskild galge. Om du har en torktumlare, välj ett skonsamt läge för den här produkten. Den här typen av kudde torkar snabbare än alla andra typer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jessica
Jessica B.
Kundglädjehjälte
Har du frågor?
Vår prisbelönta kundtjänst finns här för dig
Skicka e-post till oss: [email protected]

Medicinsk ansvarsfriskrivning


Individers medicinska tillstånd varierar, och användningen av våra produkter kan inte garanteras vara 100 % effektiv för alla.

Om du lider av klinisk sjukdom eller kronisk smärta bör du rådgöra med din läkare för medicinsk rådgivning om ditt medicinska tillstånd.