⏰Försäljningen slutar den 25 sep. ⏰ 20-50% rabatt + fri frakt

Bästa kuddar för sidosovare

Vad alla sidosovare behöver veta för att få vilsam sömn & undvika nacksmärta, axelsmärta & höftsmärta!

Upptäck hur du får maximala fördelar och minimal smärta av att sova på sidan …

Det har länge ansetts att ryggläge är den optimala sömnpositionen, men på senare tid har forskare börjat “sjunga lovorden” om att sova på sidan.

De potentiella fördelarna med att sova på sidan som forskarna snabbt har påpekat är bland annat följande: 

 • Minskad led- och nedre ryggsmärta
 • Minskad snarkning
 • Möjligen förbättrad hjärnhälsa
 • Förbättrad tarmhälsa

Det är några ganska imponerande fördelar! Låt oss snabbt ta en närmare titt på var och en.

 • Smärta – forskare säger att när den sovande ligger ordentligt på sidan kan den sovande ta bort trycket från ländryggen och andra leder för att minska smärtan och sova bättre.
 • Snarkning – forskare säger att snarkning är mer benägen att uppstå när du sover på rygg. Att sova på sidan kan också minska effekterna av sömnapné, vilket är ett allvarligt tillstånd som involverar störningar i andningen och som kan leda till ett antal allvarliga hälsoproblem som diabetes, hjärtinfarkt och kognitiva problem.
 • Hjärnhälsa – i själva verket säger forskare nu att att sova på sidan också kan främja hjärnans övergripande hälsa. Anledningen de säger är att sidoläget möjliggör enklare borttagning av hjärnavfall, vilket då minskar en persons chanser att få Alzheimers sjukdom.
 • Tarmhälsa – En annan stor fördel med sidosömn är förbättrad tarmhälsa. Att ligga i sidoläge gör att matsmältningssystemet fungerar bättre jämfört med att ligga på rygg. Detta kan då leda till mindre halsbränna, förstoppning och uppblåsthet.

Men kan sova på sidan orsaka smärta i axlar, nacke och höft?

Det korta svaret är “ja, det kan det” om du inte ljuger ordentligt. Nyckeln till att undvika att få ont i axlar, nacke eller höfter är att använda rätt sorts kudde.

En korrekt kudde håller ryggraden i linje och gör att du kan sprida din vikt på rätt sätt längs kroppens sidor i stället för att fokusera den för mycket på ett område – som axeln.

Om du till exempel använder en dålig kudde som håller huvudet för lågt, kommer övervikten att läggas på axeln och du kan få smärta där.

Om du överkorrigerar och använder en eller flera kuddar som är för höga, kan det naturligtvis leda till att du får smärta i nacken.

Idrottsligen vill du ha en bra, fast kudde som håller huvudet rakt i linje med dina axlar. 

Om du sover på sidan och har ont i nacke, axlar, rygg eller höft finns det kuddar som kan hjälpa dig att lindra smärtan.

Här är 4 typer av kuddar som kan hjälpa sidosovare att sova utan smärta

1. Konturerad Cervikal kudde Memory Foam för sidosovare (Smärta i nacken)

Den här kudden har en strategisk ergonomisk utformning som hjälper till att stödja och ge komfort åt huvud, nacke och axlar – den håller dem alla i linje så att ryggraden är jämn och vikten jämnt fördelad.

Kudden är noggrant utformad för att placera ditt huvud i en naturlig sovposition och har indrag som gör att du enkelt kan lägga din arm under kudden. Den är särskilt utformad för att stödja området på ryggen mellan skulderbladen och för att undvika onödig belastning på nacken.

Den här kudden är speciellt utformad för att hjälpa dig att få en oavbruten sömn varje natt!

Klicka här för att få den här kudden

2. Ortopedisk knäkudde för sidosovare (rygg & höftsmärta)

Placera den här ortopediska kudden mellan knäna för att rikta in ryggraden och lindra rygg- och höftsmärta.

Denna kudde har ett band som håller den på plats (antingen vid ditt över- eller underben) för att ge ett mjukt stöd när du ligger i en sidosovande position.

Det betyder att du inte behöver leta efter en försvunnen knäkudde i lakanen, utan din knäkudde rör sig med dig för att hålla dina höfter och din hållning i perfekt linje så att du kan undvika klämda nerver, ischias och ledvärk på morgonen.

Med den här kudden kan du sluta vakna med ont i ryggen!

Klicka här för att få den här kudden

3. Triangelkudde för sidosovare (nacke & axelsmärta)

  Den här kilformade kudden är utformad för att ge bättre stöd till nacke och axlar och mer specifikt för att låta kroppen falla in i ett perfekt neutralt läge. 

  Som du sover i denna position kan du sedan förbättra cirkulationen, lindra tryckpunkter och minska andningssvårigheter. Därför är fördelarna med att använda denna kudde bland annat: minskad snarkning, minskad nacksmärta, minskad axelsmärta, mindre sura uppstötningar och mycket mer.

  Den här kudden kan användas på följande sätt: för att sova i en lutande ställning för att förbättra andningen, för att luta sig tillbaka och titta på TV, för att lägga under knäna för att öka cirkulationen i benen och för att lägga den i knät för att hålla en bärbar dator eller en surfplatta.

  Klicka här för att få den här kudden

  4. Sidosovare Fullständig kroppGraviditet Kudde (Inte bara för graviditet – stöder rygg, höfter, knän, nacke och huvud)

  Denna kudde är utformad för att vagga och stödja hela kroppen för att minska vändningar, hålla nacke, axlar, rygg och höft i linje och säkerställa en god natts sömn.

  Kudden kan enkelt formas i flera olika former för att ge stöd där det behövs – till exempel för att höja benen för att förbättra blodcirkulationen. Den är också perfekt för att läsa, titta på TV, vila, amma och andra aktiviteter. 

  Denna U-formade kudde kan enkelt ersätta alla andra små kuddar på din säng och ge dig en bekväm och sund sömn!

  Klicka här för att få den här kudden

  En stor fördel som alla dessa kuddar har är att de innehåller Memory Foam!

  Kuddar kan ha en mängd olika fyllningar som latex, fluff, fiber och memory foam.

  För att säkerställa bästa möjliga stöd natt efter natt efter natt rekommenderar vi starkt memory foam.

  Slow rebound memory foam erbjuder komfort och stöd för optimal sömnpositionering och återgår alltid till sin ursprungliga form om och om igen.

  Du kan räkna med att memory foam inte hänger ihop eller blir tunt i mitten som andra kuddar gör. Minnesskum tappar inte formen – du kan räkna med att det ger stöd i timmar efter timmar.

  Om du skaffar rätt kudde, med minnesskum, kan du försäkra dig om smärtfria nätter när du sover på sidan!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Jessica
  Jessica B.
  Kundglädjehjälte
  Har du frågor?
  Vår prisbelönta kundtjänst finns här för dig
  Skicka e-post till oss: [email protected]

  Medicinsk ansvarsfriskrivning


  Individers medicinska tillstånd varierar, och användningen av våra produkter kan inte garanteras vara 100 % effektiv för alla.

  Om du lider av klinisk sjukdom eller kronisk smärta bör du rådgöra med din läkare för medicinsk rådgivning om ditt medicinska tillstånd.